Answered
0
0

hii friends..here onboard v r facing a serious issue…here himsen generator 5H21 ..tripping on low lube oil pressure aftering running less than one minute..v cheked system for any block..but v could not find..v cleand lube oil cooler , checked attached lo pump , sensors ,thermostat, changed filter and all..but after all same condition….also the priming pump not developing pressure….for staring v need priming pump pressure…but sometime its develop , then v start but again trip on low lube pressure..any suggustion pls share..

what the reason to loose pressure for both pump..v checked non reten valve bw primiing pp and cooler..but could not find anything..

  • You must to post comments
Best Answer
0
0

You can also interchange pressure switch with another healthy generator

  • You must to post comments
0
0

Sump filter check nd gear backlask check the drivinggears

  • You must to post comments
0
0

While tripping u get only lube oil low pressurealarm or any other alarm.

  • You must to post comments
0
0

tripping on low lube oil pressure… n within a minute…!
so wat s rated RPM? n is it achieving… n stable at rated RPM?
there may b problem due to control circuit ! check for any timer malfunction? also check lamda controller…
n is it low pr tripping followed by low pressure alam?

  • You must to post comments
0
0

Problem is with governor..increase fuel injection timing digitally through governor. For that need to contact himsen

  • You must to post comments
0
0

..has the sump recently cleaned..since when this problem persist..any maintainence history..it has to be mechanical problem.

Problem is with priming pump and priming line.since its not able to prime the line and main l.o pump not able to take suction..

Checks to be done..amperes taken by priming pump..there is non return valve at discharge side.just at entry of lube oil cooler check this valve.

  • You must to post comments
0
0

generator run for some seconds in its rated rpm means 720..and lo pressure become decreased from 4.5 to 3.0 with in 2 seconds and generator trips. But till the rpm is constant..wn its trips only rpm reduced..v checked all filter. Cleaned sump..changed priming pp and attached main lo pp.. But no fault found

  • You must to post comments
0
0

Check turbocharger for free rotation.had identical problem on identical engine..found turbocharger seized..

  • You must to post comments
0
0

Priming pump also not developing pressure Lo pump is also not developing pressure.
Please inspect your crankcase remove the oil and check for any abnormalities.then fill up the oil start priming pump and check oil flow in various parts.The pressure not developing may be do to following reasons
1.Pump gears damaged(both pumps cannot be at same time)
2.Next clearances of your bearings since pressure developed is by restrictions of the flow
3.Suction is blocked by debris
4.pressure regulating valve spring condition

  • You must to post comments
0
0

thanks for reply..v suspect pump was taking air from some whr..so v again removed attached lo pump. And put some putty in suction side. Means around suction pipe and between lo pump…..(crazy idea)…it is gear pump. Now tried our working satisfactory..

  • You must to post comments
Showing 10 results
Your Answer

Please first to submit.